Helppohoitoisella kuntalla piha kauniiksi nopeasti

Tuhannet mökkiläiset ja omakotirakentajat eivät voi olla väärässä siitä, kuinka nopea ja helppo ratkaisu on saada pihat rakentamisen jälkeen kuntoon. Edellisenä päivänä kerätty Kuusamon kuntta on seuraavana päivänä mökkisi tai kotisi pihan kaunistuksena.  

Kunttaa käytetään, kun halutaan palauttaa luonnonmukainen ympäristö esimerkiksi rakennustyömaalla. Kunttaa käytetään usein mm. nurmikon tilalla helppohoitoisuutensa takia. Kuntalla saadaan nopeasti piha komeaksi!

Asiakkainamme yksityisten lisäksi on myös taimitarhat ja piharakennusliikkeet ympäri Suomen. 

Olemme toimittaneet luotettavasti Kuusamon kunttaa jo vuodesta 2007!

Haluatko uuden maisemoinnin? Ota yhteyttä ja varaa oma kunttasi

Kuntan alkuperä

Keräämme kunttaa tulevilta hakkuualueilta Kuusamo-Kemijärvi linjalta. Kuntta irroitetaan kasvualustastaan sahaamalla. Keräämme kuntan epäsymmetrisinä paloina sisältäen puolukat, kanervat, mustikat sammalineen ym. Kunttaa toimitetaan myös lavoilla 1m2 paloina tai 2-3 m pituisina rullina.

Asennus ja sopivuus

Kuntta voidaan asentaa suoraan tasoitettuun maahan, mikäli maa on luonnostaan hapanta. Kunttaa käytetään myös esim. maakellarien katossa. Kuntta sopii hieman varjoiselle paikalle, paahteessa se kuivuu helposti. Erilaiset rakenteet ja puut tuovat sopivan varjon. 

Kuntta pitää asentaa erittäin tiivisti ja saada alkuvuosina paljon kosteutta. Pohjoisen paksu kuntta juurtuu yllättävän helposti, jos maapohja on suotuisa.

Kuntan paras asennusaika on kevät tai syksy. Pystymme myös järjestämään kuntan levityksen paikan päällä.

kuntta0
kuntta01
kuntta02
kuntta2
kuntta3
kuntta4

Hoito

Kuntan asennuksen jälkeen tulee varautua kasteluun säätilanteen mukaan. Keväällä asennettu kuntta kastellaan poutaisilla säillä syksyyn asti. Syksyllä asennettua kunttaa kastellaan vielä seuraavana keväänä ja alkukesän. Mitä pienempinä paloina kuntta asennetaan, sitä enemmän sitä tulee myös kastella. Sadetin on hyvä työväline kasteluun.

Oikein asennettuna, kuntta jatkaa kasvuaan heti asennuksen jälkeen. Kuntta sietää hetkellistä kuivuutta, kunhan kuivahtanutta aluetta kastellaan yhden kasvukauden ajan. Kuntan on helppohoitoinen maanpeittokasvi, sitä ei juuri tarvitse huoltaa, poistetaan vain kunttaan kuulumattomat kasvit. Kunttaa ei tarvitse lannoittaa.

kuntta01
kuntta02
kuntta04
kuntta05
kuntta055
kuntta1
kuntta10
kuntta12
kuntta13
kuntta14
kuntta2
kuntta22
kuntta23
kuntta24
kuntta3
kuntta6
kuntta7